Meteorološka najava sedmice za Doboj Istok

Ponedjeljak u Doboj Istoku tokom dana donosi smirivanje vremena. Još u noći sa nedjelje na ponedjeljak i u jutarnjim satima može biti nešto kiše ili pljuskova. Tokom dana onda slijedi uglavnom suho vrijeme uz smirivanje pa je poslijepodne očekivat i sunčane intervale. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 16°C a poslijepodnevne maksimalne između 20 i 23°C.

Utorak donosi nastavak stabilnog, sunčanog i lijepog vremena. Tokom dana uglavnom može biti male i umjerene naoblake. Jutarnje temperature niže i očekuje se da budu između 9 i 11°C, a one dnevne uglavnom od 21 do 23°C.

I srijeda bi se mogla na području općine zadržati uglavnom suha uz nešto toplije vrijeme te maksimalne dnevne od 23 do oko 25°C. Jutro svježe između 9 i 12°C. Prijepodne dosta sunčanog vremena, poslijepodne porast naoblake.

Od četvrtka je vjerovatno oblačnije, ne tako toplo vrijeme kao u srijedu, te sa izglednom povremenom kišom i pljuskovima usljed dolaska vlage sa Sredozemlja i ciklonalne cirkulacije.

Ponovo stabilnije te uz to i toplije vrijeme primjerenije mjesecu u kojem se nalazimo je moguće krajem sedmice i početkom naredne, dakle od oko 19.06. pa nadalje. O tom potom.

Slika: Brijesnica Mala ( foto: prof. dr. Hadžib Salkić )

Slika: ECMWF meteogram meteoroloških izgleda za narednih 14 dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *